english

srpski

START

BIOGRAFI

ANMELDELSER

PROJEKTER

MUSIK

PRESSE

KONTAKT

LINKS

 

- Duo Novello -

 

Duo Novello dannedes i Odense i 2002 af Hanne Askou (violin) og Branko Djordjevic (accordeon), der begge er uddannede bl.a. på Det Fynske Musikkonservatorium. Duoen har siden givet utallige koncerter i kirker og kammermusikforeninger i hele landet til stor succes hos både publikum og anmeldere. Man har kunnet opleve duoen ved alsidige arrangementer på kunstgallerier, caféer, godser og herregårde, messer, ambassader og amtsgårde, ligesom de har optrådt ved Odense Koncerthus’ populære søndags-matinékoncerter og i Odense Symfoniorkesters Pro Musica-serie. De har spillet til bryllup på Hammershus på Bornholm og optræder desuden hver sommer i et fyldt forsamlingshus "Månen" på Christiansø – Danmarks østligste punkt.

 

Duoen deltog i 2004 i Danmarks Radios Kammermusikkonkurrence og duoens bidrag er siden blevet spillet flittigt i Danmarks Radios fjernsyn og radio, på engelske BBC samt i Ungarsk Radio! Duo Novello uropførte i april 2003 et tilegnet værk af komponisten Peter Fievé og har siden modtaget flere nykomponerede værker for besætningen af danske og udenlandske komponister.

 

Duo Novello uropførte i april 2003 et tilegnet værk af komponisten Peter Fievé og har siden modtaget flere nykomponerede værker for besætningen af danske og udenlandske komponister. Den efterspurgte duo sammensætter efter ønske et passende program til enhver lejlighed. Alle arrangementer for de to instrumenter er lavet af duoen selv, og næsten kun fantasien og den gode smag, sætter grænser for det vidtfavnende repertoire. De to instrumenter klæder hinanden usædvanlig godt, og dækker musikhistorien helt fra tidlig barok frem til vor tids musik, foruden folkemusik – samt naturligvis, tango! Duo Novello indspiller i slutningen af 2005 deres egen version af 2 gange "De Fire Årstider" – af henholdsvis Antonio Vivaldi og den argentinske tango-komponist Astor Piazzolla’s fire tangoer, "Estaciones Porteñas" for pladeselskabet Classico. Cd’en ventes på gaden i 2006.

 

Pressen skrev: (februar 2004) " ...igen et bemærkelsesværdigt arrangement... - en fin oplevelse..."

"Samspillet mellem de to musikere var en nydelse. Man fornemmede en velgørende indforståethed mellem dem..."

"...Hvem havde drømt om, at Carl Nielsens "Lille Suite" for strygeorkester eller Rued Langgaards "Andante Religioso" for violin og orgel kunne spilles udsat for violin og accordeon, så det blev en positiv oplevelse..."

 

"Duo med lidenskab og styrke" skrev Vibeke Kruse i Vejle Amts Folkeblad 8. juli 2005."Duoen spillede en aldeles forrygende (…) koncert i går til publikums stormende jubel. Imponerende. Intet mindre end imponerende, i energisk tempo, teknik og indlevelse. Med et gennemført samspil, som kun understregede den usædvanlige, men utroligt velklingende instrument-konstellation."

"Og ligesom de forstår og formidler tangoens lidenskab og temperament, favner duoen også det fine, romantiske udtryk til det bevægende."

"”Publikum var bare ellevilde med Duo Novello, og det blev til tre ekstra-numre (…) Vi er mange, der gerne vil opleve Duo Novello på scenen i Vejle en anden gang."

 

 

Hanne Askou, født 1976 i Bramming, startede med at spille violin som 6-årig i Suzukiskolen ved Esbjerg Kommunale Musikskole og siden som elev på MGK. I 1993 optaget på Det Fynske Musikkonservatorium i Odense hos docent Marianne Granvig og aflagde Diplomeksamen i 1998. Nu studerende i solistklassen og debuterer i 2005 med Odense Symfoniorkester. I årene 1995-99 studerende på Sibelius Akademiet i Helsinki hos Erkki Kantola og siden 1999 elev af prof. Peder Elbæk. Siden 2002 studier i Rom hos Felix Ayo. Har deltaget i master classes med bl.a. Pavel Vernikov, Mi-Kyung Lee, Magnus Ericsson, Cho-Liang Lin, Ralf Gothoni m.fl.

Modtager af mange store legater og priser, stipendier fra NordPlus samt det finske statsstipendium, CIMO. I 1999 modtager af det store "Martin Andersens Legat" fortrinsvis for talentfulde violinister udgåede fra Det Fynske Musikkonservatorium. Stipendiat på Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom med stipendier fra Dr. Ingrids Romerske Fond, på Det Danske Institut i Athen samt Institutionen San Cataldo. Har rejst verden rundt som medlem og assistent i forskellige ensembler og orkestre, bl.a. Jacob Gade Strygerne, Finnish-Estonian Symphony Orchestra, Sibelius Akademiets Symfoniorkester og Orkester Norden, og i 2004 som koncertmester for et nystartet europæisk-balkan strygeorkester, NORBAL, som turnerede i Makedonien og Serbien. Har optrådt som solist i Danmark, Holland, Frankrig, Tyskland, Italien og Grækenland. Ansat 2 år i Sønderjyllands Symfoniorkester og siden i Odense Symfoniorkester.

Hanne Askou spiller på en violin bygget af violinbygger Jens Stenz, Århus

 

Gratis noder download violin og accordeon

 

 

BRANKO DJORDJEVIC

a c c o r d e o n   &   m u s i k e r p e r f o r m e r

 

Skanderborgvej 40, 6 /1

DK-Aarhus C.

Tlf.: (+45) 26 21 63 66

mail@BrankoDjordjevic.com